Rólunk

Az Alapítványt azon szakemberek hívták életre, akik 2008-ban elsők között kezdték meg az ABA terápia alkalmazását az autizmussal élő gyermekekkel Magyarországon.

Ezt követően egy hosszú és rögös út végén, 2015-ben megalakult a Kis Lépések Alapítvány. Már a kezdettekkor kitűzött célként szerepelt a Terápiás Központ létrehozása, majd sok lelkes, szerető támogatással és fáradhatatlan munkával 2018 novemberében az álom valósággá vált.

Munkásságunk továbbra is töretlen és nagy izgalommal tekintünk jövőbeni kis lépéseinkre.

Küldetésünk

Alapítványunk célja, hogy széles körű támogatást nyújtson az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek és családjaik részére.

Egy család számára a diagnózist követően tizedmásodperc alatt ezernyi kérdés merül fel, melynek mindegyike súlyosnak hat, de ami talán a legnehezebb, megbirkózni a gondolattal, hogy mostantól egy másik út vár Rájuk.

Ezért legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy az autizmussal élő gyermekek és családjaik számára ezt az utat széppé, mosolygóssá és maradandóvá varázsoljuk.

Minden gyermek egyedi, ezért szakembereink egyénre szabott programot dolgoznak ki evidenciaalapú, a triász területeire építő, átfogó, viselkedéselemző terápiás módszert alkalmazva.

Filozófiánk

Napjainkban egyre nehezebb eligazodni a különböző gyógyulást ígérő, tudományos alapokat nélkülöző megközelítések útvesztőjében.

Szakembereink az egyetlen nemzetközileg elfogadott és bizonyított, etikus terápiás megközelítést (ABA) választották annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a gyermekeknek.

Kampányaink

Történetünk több, mint egy évtizede kezdődött. Egyesek szerint a név határozza meg az egyént, mégis azt kell mondanunk, hogy a mi esetünkben ez fordítva történt.

Egész munkásságunk alatt kis lépésekben, de töretlenül haladtunk előre, hogy céljainkat megvalósítsuk.

Ez a szemlélet vezetett mindvégig, egészen a Kis Lépések Alapítvány 2015-ös megalakulásáig és azóta is folyamatosan visz minket tovább.

Csodálatos érzés, hogy kampányaink megvalósulásával újabb és újabb kis lépést tettünk meg az autizmussal élő gyermekekért.

Megvalósult kampányaink
IMG_2708

Történetünk

Nagy célok felé is kis lépések vezetnek

2008
ABA módszer alkalmazása autizmussal élő gyermekeknél Magyarországon elsők között

 

2015
Kis Lépések Alapítvány megalapítása

2018
ABA Terápiás és Módszertani Központ megnyitása

Kuratóriumi tagok

Kis Lépések Alapítvány tagjai

Vásárhelyi Nóra

Kuratóriumi tag

Merényi Krisztina

Kuratóriumi elnök

Do Thang Szilvia

Kuratóriumi tag