fbpx

Do Thang Szilvia

Kis Lépések Alapítvány

Do Thang Szilvia

Kuratóriumi tag / Senior terapeuta
Rekreációs szakember

Do Thang Szilvia vagyok, 2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési- és Sporttudományi Karán, rekreáció szakon.

2010-ben találkoztam először az ABA terápiás módszerrel, ekkor kezdtem el dolgozni terapeutaként Szulyovszky Éva (BCBA) vezetése alatt. Első pillanattól kezdve éreztem, hogy teljes mértékben képes vagyok azonosulni az ABA szemlélettel.

Szakdolgozatom témáját (Autizmussal élő gyermekek életminőségének javítása ABA terápiával) autizmusban elsajátított tapasztalataimnak és addigi tanulmányaimnak ötvözete szolgálta.

2011-2012 évben az első magyarországi ABA Terápiás Központban dolgoztam vezető terapeutaként szintén Szulyovszky Éva BCBA mellett. Az autizmus spektrumzavarral kapcsolatos elméleti tudást számos továbbképzésen, workshop-on és konferencián (Szulyovszky Éva BCBA, Robert Schramm BCBA, Nemzetközi Autizmus Konferencia) szereztem meg.

Gyermekem születéséig aktív terapeuta, terápiavezető, valamit “shadow teacher” voltam, így igazán közelről megtapasztalhattam, hogy nemcsak a gyerekeknek, hanem, közvetlen környezetüknek is szükségük van egyéb támogatásra, hogy életminőségükben pozitív irányú változás történjen, és rekreációs tevékenységeik bővüljenek.

Kisfiam 2017-ben született, azonban az anyaság mellett az Alapítvány sorsa és a munka iránti elkötelezettségem továbbra is töretlen maradt. 2018 tavaszától fokozatosan tértem vissza a terápiás munkafolyamatba s mellette az ősszel megnyitott Terápiás Központunk logisztikai és menedzsment munkálatait látom el.