fbpx

Herman Alexandra

Kis Lépések Alapítvány

Herman Alexandra

Kuratóriumi tag / BCBA, Szupervízor
Pszichológus

Herman Alexandra vagyok, pszichológus és nemzetközileg képesített alkalmazott viselkedéselemző (BCBA©, IBA®). Több, mint 10 éve foglalkozom az Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA) módszertanával.

Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végeztem 2009-ben pszichológusként, egészség-és személyiségpszichológia szakirányon. Második diplomámat az angliai Bangor University-n szereztem az ABA mester képzésen, majd, hazaköltözésünk után, 2018-ban megszereztem a BCBA© képesítést. 

Pályámat autizmussal élő gyermekek fejlesztésével és szüleik megsegítésével kezdtem, majd ABA konzultánsként foglalkoztam gyermekek iskolai integrációjának támogatásával, valamint szülő és szakember képzéssel és tanácsadással. Az utóbbi években Terápiás Központunk módszertani vezetőjeként, emellett egyetemi oktatóként, szupervizorként és trénerként dolgozom. A Magyar Alkalmazott Viselkedéselemzés Egyesület jelenlegi elnökeként személyes küldetésemnek tekintem az ABA magyarországi disszeminációjának koordinálását. Legfontosabb szakmai célkitűzésem az, hogy exponenciálisan növekedjen az itthoni, képzett szakemberek száma, valamint, hogy a lehető legtöbb család számára elérhető legyen ez a fantasztikus módszertan. A Központ létrehozása ennek elengedhetetlen eleme – boldog vagyok, hogy részese lehetek ezen áttörő munkának.