fbpx

Herman Alexandra

Kis Lépések Alapítvány

Herman Alexandra

Kuratóriumi tag / BCBA, Szupervízor
Pszichológus

Herman Alexandra vagyok, Board Certified Behavior Analyst (BCBA).

Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végeztem 2009- ben pszichológusként, egészség- és személyiségpszichológia szakirányon. 2015 szeptemberében megkezdtem ABA specifikus posztgraduális tanulmányaimat a Bangor University Applied Behaviour Analysis mester szakán, hogy ezután letehessem a BCBA vizsgát. 2018 decemberétől BCBA szakemberként segítem a tudományág magyarországi disszeminációját.

Immáron 10 éve foglalkozom autizmussal élő gyermekekkel. Egyetemi tanulmányaim befejezése óta az ABA módszerrel dolgozom.

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az egyik első, ABA programmal induló magyar családdal dolgozhattam együtt. Ezután az ABA terápia több modelljével is megismerkedtem, mind terapeutaként, mind konzultánsként. 2014 és 2017 között óta Angliában éltem, és folytattam a családokkal való munkát, ABA terapeutaként, shadowként, majd Charlotte Slater, BCBA szupervíziója alatt program vezető konzultánsként.

2017 augusztusa óta ismét Magyarországon élek, és dolgozom azért, hogy növekedjen a képzett szakemberek száma, és a lehető legtöbb család számára elérhető legyen ez a fantasztikus módszer. A terápiás központ létrehozása ennek elengedhetetlen eleme, boldog vagyok, hogy részese lehetek ezen áttörő munkának.