fbpx

Merényi Krisztina

Kis Lépések Alapítvány

Merényi Krisztina

Kuratóriumi elnök / Terápiás központvezető
Gyógypedagógus

Merényi Krisztina vagyok, gyógypedagógus. 2009-ben végeztem a Szegedi Tudomány Egyetemen, gyógypedagógusként, értelmileg akadályozottak szakirányon, majd 2012-ben folytattam tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, mester képzésén, gyógypedagógiai terápia szakirányon.
Egészen hamar, a főiskolai első évében kapcsolatba kerültem az autizmussal és ezzel párhuzamosan a korai fejlesztéssel kezdtem elmélyülten foglalkozni.

2008-ban kezdtem gyakorlatot szerezni a Budapesti Korai Fejlesztő Központban, emellett a főiskola speciális szemináriumain illetve különböző workshopokon, konferenciákon való részvétellel szereztem meg az autizmus spektrum zavarral kapcsolatos fontos ismereteket.

2009-ben találkoztam először az ABA módszerrel és a mai napig ezzel a hatékony módszerrel dolgozom mellyel első pillanattól kezdve azonosultam, ez jelenti számomra a kiteljesedést. Tíz éve dolgozom Szulyovszky Éva BCBA, szupervíziója alatt, ABA terapeutaként, programvezető konzultánsként, shadowként.

Jelenleg Magyarország egyetlen Terápiás és Módszertani Központjának büszke vezetője vagyok. Központunk szakembereivel kéz a kézben dolgozunk, hogy minél több gyermeket képesek legyünk ellátni és Magyarországon is teret nyerjen az ABA módszer. Küldetésemnek érzem, hogy a módszer itthon is támogatott legyen és az elsődlegesen ajánlott terápiává váljon, mint sok más országban.