fbpx

Szulyovszky Éva

Kis Lépések Alapítvány

Szulyovszky Éva

Kuratóriumi tag / BCBA, Szupervízor
Pszichológus

Szulyovszky Éva vagyok, pszichológus, BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Tanulmányaimat a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen kezdtem angol szakon, amikor egy ösztöndíj elnyerésével lehetőségem nyílt az Amerikai Egyesült Államokban folytatni a pályámat. A University of Georgia pszichológia szakos hallgatójaként ismerkedtem meg az autizmussal és az ABA terápiával.

A terápia gyakorlati alkalmazása során a gyerekekkel és családokkal kialakult különleges és bensőséges kapcsolataim és az életükben kiváltott pozitív változások hatására elhatároztam, hogy ezt a tudományt választom szakterületemül. További ösztöndíjak megnyerésével, a City University of New York egyetemen szereztem pszichológusi diplomát.

Ezután, részt vettem a New York-i McCarton School alapításában, amely az autizmussal élő gyermekek fejlesztésében az egyik legelismertebb intézmény az Egyesült Államokban. Az ottani munkám során többek között végeztem pszichológiai felméréseket, egyéni tantervek kidolgozását, terapeuták betanítását és szupervizolását, szakmai oktatást szülők és szakemberek számára, valamint részt vettem a terápia hatékonyságát vizsgáló tudományos kutatásokban. Eközben, megszereztem a BCBA – Board Certified Behavior Analyst diplomát, ami a világ minden részén elismert képesítés a Viselkedéselemzés és az ABA terápia szakterületén.

2009 tavaszán hazaköltöztem családommal Magyarországra és az első magyar ABA Terápiás központ megalapítása során ismerkedtem meg Krisztinával, Szilvivel, és Nórával, akikhez azóta is szoros szakmai kapcsolat fűz.