fbpx

Bemutatjuk az AOR programot

aor

Bemutatjuk az AOR programot

Újabb lépéssel haladunk tovább Intézményünk és ellátórendszerünk fejlesztésében

Bemutatjuk az AOR programot

A gyermekek fejlesztésének pontos nyomon követése elengedhetetlen a szakmai team munka során. Ezen felül azt is rendkívül fontosnak és hasznos tartjuk, hogy a szülőknek is legyen lehetősége ezekbe a folyamatokba bekapcsolódni.

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés módszertanának alapját képezik a rendszeres és széles körű adatok felvétele, azok elemzése és kiértékelése. Ezek alapján készítjük el a gyermekek újabb egyéni fejlesztési tervét. Annak érdekében, hogy munkafolyamatainkat hatékonnyá tegyük, Alapítványunk az évek során kifejlesztett egy saját szoftvert, mely lehetővé teszi az online adatfelvételt s ezzel megvalósítottuk a terápiás dokumentációk digitális formába való áthelyezését. Az AOR – ABA Online Rendszer nevet viselő program egy olyan biztonságos teret nyújt a gyermekek fejlesztésével foglalkozó összes szereplő számára, akár szakember, akár szülő, ahol a gyermekek aktuális fejlesztési állapotáról valamint az ahhoz kapcsolódó adatokról, írásos jegyzetekről naprakész információhoz jutunk. 

Projektünk megvalósítása a járványhelyzetben megtapasztalt nehézségekre illetve a hatékonyabb munkafolyamatok szervezésére adott megoldást. A korlátozások alatt, otthoni fejlesztési célokkal és javaslatokkal igyekeztünk a családok mindennapjait segíteni és biztosítani, hogy a gyermekek fejlesztését, fejlődését a lehető legkevésbé akadályozzák a változások. Ezek elkészítése azonban rendkívül hosszadalmas munkafolyamat volt. Problémát jelentett, hogy a legtöbb dokumentum papír alapon, a Terápiás Központunkban volt elérhető. Az AOR nyújtotta lehetőségek által a felek közötti kommunikáció felgyorsult, aktívabbá tettük, és az információk naprakész átadása és megosztása is lehetővé vált. Emellett a papír felhasználást is jelentősen csökkenthetjük, így újabb lépéseket tehetünk egy fenntartható, környezettudatos munkahely megteremtésében.