fbpx

Sárközi Évivel a Kerülj Kékbe kampányokért

festmeny2

Sárközi Évivel a Kerülj Kékbe kampányokért

Az Autizmus Világnapjához kapcsolódó érzékenyítő kampányaink azt a célt szolgálják, hogy még több figyelemmel, megértéssel legyünk az autizmussal élők felé. Sárközi Évi festőművész vászonra álmodta mindazt, amit kék kampányaink jelentenek.

Ez a gyönyörű festmény a Kerülj kékbe kezdeményezéseink központi jelképévé vált. Évi megosztotta gondolatait, hogy miként született meg a festmény, mi inspirálta őt, mit jelent számára az autizmus.  Hálásan köszönjük, hogy munkásságával ő is részesévé vált a mi különleges és elragadó világunknak! Szeretettel ajánljuk a vele készült rövid interjúnkat! 

KLA: Mi volt az első gondolatod, vagy volt-e ilyen ami mentén megszülettek az első ecsetvonások?

SÉ: A felkérés után rögtön megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy valami egyszerű formavilágot szeretnék megjeleníteni a vásznon. Így esett a választásom egy könnyed légies virágra. 

KLA: Volt-e bármi, ami különös inspirációt jelentett számodra?

SÉ: Különleges inspiráció nem fogalmazódott meg bennem , de az autizmussal élők számára, világ szerte a kék szín a meghatározó számukra. Így nekem nem volt kérdés, hogy a kék szín lesz a művészetem fő hangsúlya. 

KLA: Mit jelképez, jelent számodra ez a festmény, hogyan kapcsolódik szerinted az autizmus témaköréhez?

SÉ: Ebben a műben szándékosan festettem olyan virágokat, ami számomra az összetartást szimbolizálja, és az erőt amivel harmóniát és az összefogás egységét mutatja az autizmussal élők számára. 

KLA: Mit jelent számodra egy ilyen projektben való részvétel, mit jelent számodra az autizmus?

SÉ: Minden szülő számára a legfontosabb a gyermekei egészsége, így örömmel veszek részt minden ilyen típusú felkérésnek, ahol emberként és művészként támogatást tudok nyújtani. 

Az autizmus sokak számára egy megfoghatatlan gyűjtő fogalom, amit nem is tudnak definiálni és próbálnak távolságot tartani tőle. Számomra pedig pont az ellenkezője. Elfogadás és az összetartás gyűjtő fogalma. Merjünk bátran kérdezni és ismerjük meg az autizmus mögötti embert, higgyétek el Megéri!