fbpx

Kis Lépések családi nap a természetben

kezek

Kis Lépések családi nap a természetben

A Kis Lépések Alapítvány munkatársai az idei gyereknap alkalmából egy nagyon különleges programmal készült a gyermekeknek és családjai számára. Fontosnak tartjuk, hogy széles körű támogatást nyújtsunk azoknak az érintett családoknak.

A Sokszín Kertműhely Egyesület együttműködésével és jóvoltából egy csodálatos programot élhettek át a családok és velük mi is.

A helyszín egy családi biogazdaság Tahitótfaluban, a Duna közelségében, mely nemcsak a zöldségek, gyümölcsök termesztésével, hanem állattartással is foglalkozik. Még többet olvashattok róluk a weboldalukon. www.sokszinkertmuhely.hu 

A Sokszín Kertműhely Egyesületönkéntesei három program állomáson várták a résztvevőket.

A zöldségek útja a földtől az asztalig

A gyerekekkel körbejártuk a kertet, tanulmányoztuk a növényeket a gyökerüktől a termésükig, együtt szüreteltük és kóstoltuk meg a zsenge zöldségeket.

A gabonaszemtől a kemencében sült lepényig

A kézműves malmocskában együtt őröltük a lisztet, teknőben dagasztottuk a tésztát, amit együtt formáztunk és díszítettük.

Jószágaink birodalma

A gazdaságban élő kedves állatok (ló, juh, törpemalac, nyuszi, futókacsa, csirke, kakas, macska, kutya) szívesen barátkoztak a gyerekekkel, a boldog élőlények társasága mindenkit jókedvre derít. A közös etetésük, ellátásuk az adás örömét ébreszti a gyermekekben, játszva tanítja őket az élőlények felé vállalt mindennapi felelősségünkre.