fbpx

Intenzív nyári időszakot zárunk a Kis Lépéseknél

nyari_cikk

Intenzív nyári időszakot zárunk a Kis Lépéseknél

A Kis Lépések Alapítvány igyekszik valóba átfogó segítségnyújtással támogatni az ellátásában lévő Családok életét. Terápiás Központunk sok éves szakmai tapasztalatai és természetesen a kutatási eredmények is a magas óraszámú és intenzív terápiás ellátást javasolják a  hatékonyság érdekében. 

Terápiás Központunkban a gyermekek egész éves fejlesztésben részesülnek, mi azt jelenti, hogy a teljes nyári időszakban nyitva tart Intézményünk. Ezt kihasználva, a hatékony segítségnyújtás érdekében a nyári időszakban intenzív ellátást biztosítottunk azon gyermekek számára, akiknek szüksége van óvodai csoportelőkészítőre vagy felzárkóztatásra. Ebben az intenzív ellátásban a gyermekeknek lehetőségük van az óvodai csoportban előforduló mindennapi rutinokat gyakorolni, mint például a tízórai, szabad játék, csoportos foglalkozás, udvari játék, önellátási készségek gyakorlása. Ezekben az esetekben a gyermeket egy egész napon át kísér egy úgy nevezett árnyékpedagógus, aki segíti a folyamatok működését. Ezekben a csoportokban 3-5 gyermekek vesznek részt egy-egy nap, a csoportot csoportvezető irányítja és minden gyermeket egy árnyékpedagógus segíti külön. Ez a fajta intenzív ellátás a nyári időszakban illetve a tanévkezdést megelőző időszakban kaphat kiemelt szerepet.

Egy sajátos nevelési igényű gyermeknél elengedhetetlen a folyamatos speciális fejlesztés ebben, kiemelten a korai életkorban (2-6 év), annak érdekében, hogy a jövőben minél könnyebben képesek legyenek, az önálló életvitelre, ezáltal a családok életminőségében is maradandó javulást érjünk el, illetve minél hatékonyabban el tudják foglalni a helyüket társadalomban.

Fontos, hogy az érintett gyermekeket továbbra is folyamatosan ellátásban tudjuk részesíteni és ez ne legyen akadály számukra.

Ennek érdekében több, mint 500 terápiás órát valósítottunk meg intenzív ellátásban a nyári időszakban.