fbpx

Biztonságban, biztonságosan

kla_elsosegely1

Biztonságban, biztonságosan

Megfelelő odafigyeléssel, szükséges ismeretek birtokában a balesetek közel 75 %-a elkerülhető lenne. 

Kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a nálunk fejlesztésben részesülő gyermekek számára biztonságos környezetet nyújthassunk. A termek, eszközök biztonságossá tétele alapvető a Központunkban, azonban úgy véljük, nem csak a tárgyi, hanem a személyi feltételeknek is meg kell valósulniuk ahhoz, hogy egy esetleges baleset esetén megfelelően tudjunk reagálni.

A laikusoknak szánt oktatás során a fő hangsúly a megelőzésen illetve a sürgősségi ellátáson volt. A tanfolyam során megtanították, hogy mik a legfőbb teendők, amikor bekövetkezett a baj, hogyan lehet a lehető leghatékonyabban segíteni a sérültet, amíg a szakszerű segítség meg nem érkezik. 

Az elméleti tudás mellett gyakorlati képzésben is részesültek a terapeutáink. A gyakorlati rész során fantom babákon kipróbálva sajátíthattuk el az újraélesztés lépéseit illetve bizonyos műfogásokat, amik pl. fulladás esetén alkalmazandók.

Reméljük, soha nem lesz szükség az ismereteink használatára, de biztonsággal tölt el minket, hogy tudjuk, miként kell cselekedni baj esetén. 

A Magyar Gyermekmentők rendkívül hasznos és előrelátó munkáját, a Kis Lépések Alapítvány is támogatta. 
Köszönjük, hogy a Kis mentőautó történeteivel egy kis lépéssel közelebb kerülhetünk a biztonságos és balesetmentes mindennapokhoz.