fbpx

Kerülj Képbe – Április

Kerülj Képbe – Április

Képadatok: kópia 32×40 cm, 200 g satin fotópapír, dibond kasír

HANGAY ENIKŐ
Halban utazik, 2020
135.000 Ft

Alkotót kérdeztük a képről:

KLA: Miért ezt a képet választottad?

HE: Én egy olyan művész vagyok, aki kékben utazik.  Van egy máig bővülő, Kékfestő c. sorozatom a kék minimum 64 árnyalatával, ami többek közt Dunaújvárosban is volt kiállítva.  Több képet küldtem is küldtem (többek közt a retró reklámfejet is, ami a Fotóművészet cikk első oldalán szerepel), ezek közül választott a kurátor, Csizek Gabriella.

KLA: Hogyan kapcsolódik szerinted az autizmus témaköréhez?  

HE: Nem vagyok jártas az autizmus témakörében.  Viszont nagyon jól esett, amikor hallottam, hogy az alapítványotoknál mennyire telibe talált témájában a kép.  Ez így jól is van.  Nyilván nekem, mint alkotónak van egy kiinduló gondolatom, de nagyon örülök, amikor mások a saját gondolataik alapján kapcsolódnak a képeimhez.

KLA: Mit jelent számodra ez a fotó

HE: Nagyon fontos, kedves, személyes fotó, gyermekkori mérföldkő is egyben.  A kisfiam első ovis napján készítette így elő csillámos csalihalakkal az új benti halas cipőjét. Innen a halban utazik cím. Szeretem az ilyen spontán tárgyinstallációkat, amiket a gyerekek hoznak létre.  Mint egy gyermekrajz, ez is egy pillanatfelvétel a kis gondolataikról. A fotóról készült puzzle-t a mai napig gyakran kirakja.


A kép megvásárlásával az Alapítvány munkája és a gyermekek fejlesztése támogatható.