fbpx

Autizmus Világnap – Kampánnyal készülünk

parlament

Autizmus Világnap – Kampánnyal készülünk

2007.-ben az ENSZ 62/139 határozata jelölte ki az Április 2-át az Autizmus Világnapjává. Célja, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét az autizmussal élők nehézségeire, és az érintettek egyre növekvő számára.

Legjelentősebb a New York-i Autism Speaks által 2010-ben indított „Light It Up Blue!” („Ragyogj kékben!”) kampány, amikor számos híres épületet világítanak ki kék fénnyel.
Kékben ragyog többek között a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobor, a párizsi Eiffel-torony, a londoni Big Ben, a prágai Károly-híd, a római Colosseum, a New York-i Empire State Building, a Niagara-vízesés.
Magyarország is csatlakozott ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez, hazánkban a Parlament kupolája, és több nagyváros fontos középülete is kékbe borul.

Természetesen mi is készülünk egy nagyon izgalmas kék kampánnyal, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben képesek legyünk társadalmunk figyelmét felhívni az autizmussal élő személyekre illetve az érintettek folyamatosan növekvő számára. Erről hamarosan további részletek is elárulunk.