fbpx

Autista gyerekek fejlesztési központjára gyűjtenek, a Halott Pénz is segít

kampany3

Autista gyerekek fejlesztési központjára gyűjtenek, a Halott Pénz is segít

A 444.hu újságírójának, Magyari Péternek a cikke:

Autista gyerekek fejlesztési központjára gyűjtenek, a Halott Pénz is segít

Az autizmus a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, de az autista gyerekek fejleszthetők. Az egyik legsikeresebb módszer a fejlesztésükre az úgynevezett ABA (Applied Behavior Analysis – Alkalmazott Viselkedéselemzés), ami nagyon személyre szabott és nagyon intenzív terápiát jelent, amit érdemes minél hamarabb elkezdeni az autista gyerekeknél.  Egy olyan gyakorlati módszer, amely a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentésében, és a helyes viselkedésformák megerősítésében és új készségek tanításában segít.

A 70-es években kifejlesztett módszer az USA-ban és Norvégiában élvezi a legkomolyabb támogatást, de a világ számos országában egyre több intézmény és iskola veszi használja, vannak ABA központok többek között Romániában és Lengyelországban is,

Magyarországon a Kis Lépések Alapítvány foglalkozik ABA terápiával, és most egy ABA Módszertani és Terápiás Központ megnyitására gyűjtenek. A pénz alapvetően bérleti díjra kell.

A támogatást az adjukossze.hu oldalán várják. Aki legalább ezer forintot ad, az jegyet nyerhet a Halott Pénz szeptemberi koncertjére, a backstage-ben találkozhat a zenekarral is, és még egy csomó más ajándékot is felajánlottak az ügyet támogató zenészek. Minél magasabb az adomány, annál jobbak a nyerési esélyek.