fbpx

Dudás Annabel

Kis Lépések Alapítvány

Dudás Annabel

Terapeuta

Dudás Annabel vagyok, végzős mesterszakos pszichológus hallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Egészség – és Klinikai szakirányán. Az alapképzésemet is itt végeztem 2020-ban. A jövőben mindenképp klinikai irányba szeretnék tovább tanulni, végső nagy célom klinikai szakpszichológussá válni.

 

Kislánykorom óta tudtam, hogy mindenképp segítő szakmában szeretnék elhelyezkedni. 

2019-ban kezdtem el a Bolyai Központi Gyermekotthonban dolgozni, mint pszichológus gyakornok. Nagyjából két évet töltöttem a gyermekotthonban, ahol találkoztam minden korosztállyal pelenkástól a serdülőig, és minden nap egyre közelebb és közelebb éreztem magam a gyermekekhez. Csodás érzés kapcsolódni a kicsikhez, a sajátos világukat megismerni, rájönni, hogy nincs felszabadítóbb az önfeledt gyermeki kacajnál. 

 

2021 nyarán végeztem el a Kis Lépések Alapítvány ABA terápiás képzését. Már a legelején nagyon megfogott a módszer, úgy éreztem, hogy ezzel teljesen tudok azonosulni. 

Az elméleti anyag gyakorlatba helyezése még több izgalmat hozott. A Központban volt szerencsém már több gyermekkel találkozni, és látni a fejlődést, a terápia hatásosságát még jobban ösztönöz és lelkesít, hogy jó helyen vagyok. 

 

“Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.” 

– Babits Mihály