fbpx

Dávid Dominika

Kis Lépések Alapítvány

Dávid Dominika

Terapeuta
Pszichológus

Dávid Dominika Réka vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia mesterképzésének hallgatója. Tanulmányaimat klinikai-és egészségpszichológia szakirányon végzem jelenleg.

A gimnáziumi éveim alatt tudatosult bennem, hogy az emberi viselkedéssel, fejlődéssel, illetve gondolkodással szeretnék majd a későbbiekben foglalkozni, ezért jelentkeztem pszichológia alapképzésre. Korábban már volt lehetőségem önkéntesként dolgozni egy óvodában, ahol nagyon élveztem a gyermekekkel együtt töltött időt, és úgy vélem, hogy sikerült megtalálnom velük a közös hangot. Ezt követően határoztam el, hogy a későbbiekben is szeretnék majd gyermekekkel dolgozni. Az egyetemi tanulmányaim mellett szerettem volna a lehető legtöbb gyakorlati tapasztalatot megszerezni, ezért az alapképzésem második évében csatlakoztam az ELTE Pszichológiai Intézetének Emlékezet, Nyelv és Idegtudomány kutatócsoportjához, ahol lehetőségem nyílik számos tanulási, emlékezeti és kognitív folyamatokat vizsgáló kutatásban részt venni. Az egyetemi fejlődéslélektan órám keretein belül ismerkedtem meg mélyrehatóan az autizmus spektrum zavarral. A téma iránti érdeklődésem vezetett el a Kis Lépések Alapítványhoz.

2020 őszén végeztem el a Kis Lépések Alapítvány ABA terápiás képzését. Az első pillanattól kezdve nagyon közel éreztem magam ehhez a terápiás módszerhez, hiszen az a gyermek motivációján alapszik, illetve a gyermek és terapeuta közötti pozitív kapcsolat áll a fókuszában. Az alapítványnál tapasztalt gyermekközpontú szemlélet egyértelművé tette számomra, hogy ehhez a közösséghez szeretnék tartozni. Fő életcélomnak tekintem, hogy a lehető legnagyobb tudással és lelkiismeretességgel tudjam a gyakorlatban maximálisan segíteni a gyermekek fejlődését.