Szluka Orsolya

Senior terapeuta

Szluka Orsolya vagyok, pszichológus.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán 2010-ben pszichológusként végeztem alkalmazott fejlődéslélektan szakirányon, 2015-ben pedig pedagógiai szakpszichológus végzettséget szereztem. Több képzésen is részt vettem az idegrendszeri éretlenség témakörében (BHRG Alapítvány, INPP Magyarország). Jelenleg integrált szülő-csecsemő konultációs tanulmányaimat folytatom a Semmelweis Egyetemen.

Egyetemi éveim során kerültem kapcsolatba az autizmussal először, majd 2010-ben találkoztam az ABA/VB módszerrel. Ekkor kezdtem el terapeutaként dolgozni Szulyovszky Éva BCBA vezetése alatt.

Részt vettem az első Magyarországon szervezett, Robert Schramm BCBA által tartott ABA/VB workshopon. További szakmai mentorom Herman Alexandra, BCBA.

Egy budapesti óvodában autista gyermekekkel foglalkoztam pszichológusként – csoportos és egyéni foglalkozások tartásával, valamint a pedagógusok munkájának segítésével, szülőkonzultációkkal.

Munkám során, valamint a 2016 januárjában született kisfiam nevelése során, a mindennapi életben is alkalmazom ezt a hatékony módszert. Meggyőződésem, hogy mind autizmus spektrumzavarral élő gyermekek, mind neurotipikus gyerekek esetében, a mindennapok során rendkívül jól alkalmazható ez, az emberi viselkedés alapelveire épülő tudományos módszertan.