fbpx

Retzler Zsófia

Kis Lépések Alapítvány

Retzler Zsófia

Terapeuta

Retzler Zsófia vagyok, 2019 nyarán végeztem el a pszichológia alapképzést, jelenleg pszichológia mesterszakos tanulmányaimat folytatom a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Szakirányom a fejlődés- és klinikai gyermeklélektan. Már gimnáziumban is nagyon foglalkoztatott az emberi viselkedés, az ember testi, lelki és szellemi fejlődésének állomásai, az emberek segítése, támogatása, ezért választottam a pszichológia szakot.

Az egyetemi tanulmányok mellett fontosnak érzem, hogy a gyakorlatban is tevékenykedjek. Legfőképpen gyermek- és ifjúsági táborok, workshopok tartásában vettem részt. Az utóbbi időben érdeklődésem az autizmus spektrum zavar felé kezdett irányulni, egyfelől a tanulmányaim miatt, másfelől a környezetemben több autizmussal élő személy is van. Így ismerkedtem meg az ABA terápiával, melynek módszertana és hatékonysága arra ösztönzött, hogy mélyebben elsajátítsam ezt a terápiás módszert és ezzel segítsek a gyermekek fejlesztésében. 2020 nyarán fejeztem be a Kis Lépések Alapítvány ABA terápiás képzését.

A pszichológusi hivatásomban küldetésemnek érzem, hogy minden gyermek, serdülő, felnőtt megkaphassa azt a megfelelő segítséget, támogatást, fejlesztést, amire az adott helyzetben éppen szüksége van. Szeretném, hogy az ABA terápiával minél több autizmussal élő gyermeknek nyújthassunk segítséget.