fbpx

Mizser Lilla

Kis Lépések Alapítvány

Mizser Lilla

Terapeuta
Gyógypedagógus

Mizser Lilla vagyok, 2019-ben szereztem diplomát az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon logopédia és pszichopedagógia szakiránypáron.

A Kis Lépések Alapítvány az első szakmai munkahelyem, itt ismerkedtem meg az ABA terápiával. A kezdetektől fogva azt érzem, hogy a személyiségem és a terápiás módszer összhangban van egymással, könnyen tudok azonosulni az ABA módszer alapelveivel. Napról napra egyre több tapasztalatot szerzek a munkám során, a Központ többi terapeutájának segítségével módszertani tudásomat igyekszem folyamatosan fejleszteni és színesíteni.

2019-ben elvégeztem a PROMPT logopédiai továbbképzést . A módszer számtalan kórkép esetében alkalmazható, többek között autizmus spektrum zavarban érintett gyermekek körében is. A PROMPT terápia célzott taktilis nyomások, érintések segítségével a hangképzésben résztvevő izmokat, állkapcsot, nyelvet stimulálja a hangok és szavak helyes produkciójának érdekében. Ezt a logopédiai módszert szükség esetén az ABA terápiás folyamat részeként építem be a gyermekek fejlesztésébe.

Születésem óta mindig volt kutyám, azonban jelenlegi társam, Kókusz különbözik az előző kutyáimtól. 2019-ben sikeres vizsgát követően terápiás kutya lett. Amikor csak lehet, Kókusz jön velem a Központba a gyermekek legnagyobb örömére. Kókusszal a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány színeiben járok dolgozni például gyermekpszichiátriai osztályra is. Csodálatos dolog látni, hogy milyen kapcsolatokat tud kialakítani a gyermekekkel, mekkora motivációt jelenthet számukra.