Központunkról
____________

Magyarország egyetlen ABA Központjában összesen 4 helység biztosít helyet a terápiáknak. Három különböző méretű, gazdagon felszerelt terápiás szoba, valamint egy szenzoros élményszoba áll a rendelkezésünkre.

Munkánkat speciális fejlesztő eszközök, valamint a nagy mozgásokat fejlesztő torna eszközök és további szenzoros eszközök segítik, hogy az érintett gyermekek igényeit a lehető leginkább kielégítsük.

 

Szakmai irányelv és terápiás programok

Az ABA (Applied Behavior Analysis – Alkalmazott Viselkedéselemzés) tudományos megközelítéssel dolgozunk. Ez egy olyan gyakorlati módszer, amely a tanulás és viselkedés tudományának alapelveit alkalmazza a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentésében, a helyes viselkedésformák megerősítésében, és új készségek tanításában. Ezen új készségek elsajátítása után az ismeretek általánosítására összpontosítunk, hogy a gyermekek bármilyen élethelyzetben képesek legyenek használni a megszerzett tudásukat. Szükség esetén iskolai/ óvodai shadow programot is biztosítunk, hogy a gyerekeknek intézményi keretek között is képesek legyünk a szükséges segítséget biztosítani.

Terápiás központunkban az első állapotfelmérést követően elkészítjük a gyermek személyre szabott fejlesztési programját. A felmérést a kutatások által validált Verbal Behavior Milestones Assessment and Placement Program (VB-MAPP, Sundberg, 2014) teszt alapján végezzük el. A fejlesztési programok a gyermek életkora, meglévő készségei és élethelyzete alapján különböző hangsúllyal a következő területet ölelik fel:

infografika

Pillanatképek a központból

SZOLGÁLTATÁSAINK

SZAKEMBEREINK

HERMAN ALEXANDRA
BCBA,Szupervízor
Pszichológus

MERÉNYI KRISZTINA
Terápiás központvezető
Gyógypedagógus

SZULYOVSZKY ÉVA
BCBA,Szupervízor
Pszichológus

DO THANG SZILVIA
Senior terapeuta
Rekreációs szakember

RETZLER ZSÓFIA
Terapeuta
Pszichológus

VÁSÁRHELYI NÓRA
Senior terapeuta
Gyógypedagógus

MIZSER LILLA
Terapeuta
Gyógypedagógus

VIDOSITS ANNA
Terapeuta
Pszichológus

KÓKUSZ
Terapeuta
Kutya

TAKÁCS DÓRA
Terapeuta
Pszichológus

MENYHÉRT SZILVIA
Terapeuta
Pszichológus

HIDÁSZ DALMA
Terapeuta
Gyógypedagógus

DALANICS DIA
Terapeuta
Pszichológus