fbpx

Központ

TERÁPIÁS KÖZPONT
mozaik2
Magyarország egyetlen ABA Terápiás Központjában összesen 4 helységben biztosítunk helyet a terápiáknak. Négy különböző méretű, gazdagon felszerelt terápiás szoba, valamint minden szobában szenzoros élménysarok áll a rendelkezésünkre.
 

Munkánkat speciális fejlesztő eszközök, valamint a nagy mozgásokat fejlesztő torna eszközök és további szenzoros eszközök segítik, hogy az érintett gyermekek igényeit a lehető leginkább kielégítsük.

SZAKMAI IRÁNYELV ÉS TERÁPIÁS PROGRAMOK
infografika

Az ABA (Applied Behavior Analysis – Alkalmazott Viselkedéselemzés) tudományos megközelítéssel dolgozunk.

Terápiás központunkban az első állapotfelmérést követően elkészítjük a gyermek személyre szabott fejlesztési programját. A felmérést a kutatások által validált Verbal Behavior Milestones Assessment and Placement Program (VB-MAPP, Sundberg, 2014) teszt alapján végezzük el. A fejlesztési programok a gyermek életkora, meglévő készségei és élethelyzete alapján különböző hangsúllyal az ábrán látható területeket ölelik fel.

Szolgáltatások

ABA Terápiás Központ Szolgáltatásai

1
Első lépés
A hozzánk forduló családok számára első lépésként egy részletes írásos tájékoztatót küldünk el az ABA Terápiás Központ működéséről és ellátási rendszerünk részleteiről.
2
Második lépés
A szülőknek, érdeklődőknek lehetősége nyílik megismerni, illetve átlátni a Központ által nyújtott lehetőségeket.
3
Harmadik lépés
Ezt követően tudjuk regisztrálni jelentkezésüket, mellyel megkezdődik együttműködésünk.
4
Negyedik lépés
Minden estben szükség van a gyermek átfogó állapot – és készségfelmérésére, melynek segítségével széles körű képet kapunk a gyermek aktuális állapotáról. Az első felmérés lesz a kiinduló pontja a gyermek fejlesztési és tanítási programjának.
A gyermekek jellemzően heti 5-10 órában tartózkodnak Terápiás Központunkban, ahol a terápiás foglalkozásokat képzett ABA terapeuták végzik. A terápiás foglalkozások általában 2-3 órás időtartamúak, de egyéni elbírálás alapján ennél rövidebbek és hosszabbak is lehetnek (pl. ha a terápiás foglalkozás szerves része az étkezés tanítása). A terapeuták szupervíziója rendszeresen biztosított, továbbá fontosnak tartjuk a belső szakmai képzéseken való részvételt is, melyek szervezeti és szakmai működésünk hatékonyságát segítik.

ABA Terápiás Központ

Szakembereink

Intézmény vezető
Szakmai vezető
Gyógypedagógus
Operatív vezető
Senior terapeuta
Rekreációs szakember
BCBA,Szupervízor
Pszichológus
BCBA,Szupervízor
Pszichológus
Vezető terapeuta
Gyógypedagógus
Vezető Terapeutára
Pszichológus
Senior terapeuta
Gyógypedagógus
Terapeuta
Gyógypedagógus, pszichológus
Terapeuta
Pszichológus
Terapeuta
Gyógypedagógus
Terapeuta
Pszichológus
Terapeuta
Pszichológus - bölcsész
Terapeuta
Pszichológus
Terapeuta
Pszichológus
Terapeuta
Pszichológus

Pillanatképek a Központból

Betekintés a Kis Lépések Alapítvány - ABA terápiás és módszertani központjának mindennapjaiba