1. Miért kis lépések?

 Mert hiszünk a „kis lépések” elvében, és ez jól tükrözi az általunk képviselt terápia lényegét. 

 Ez a fajta szemlélet számomra nemcsak a munkában, hanem az életem egyéb területein is hatékonyan működik.2. Az Alapítvány milyen területen segíti a családokat?

 Elsődleges célunk a gyermekek egyéni fejlődésének segítése.

Emellett nagyon fontos, hogy a gyermekek szüleinek is egy olyan támogató közeget tudjunk biztosítani, amely segíti őket, hogy nehézségeiken átlendüljenek, ne érezzék magukat egyedül, legyen lehetőségük hasonló szülőkkel információkat, tapasztalatokat cserélni. Éppen ezért hoztuk létre szakszerű vezetés mellett történő szülőcsoportunkat.

A gyermekekkel foglalkozó egyéb szakemberekkel is fontosnak tartjuk felvenni a kapcsolatot, hogy szoros együttműködésben biztosítsuk a gyermekek számára a legjobb, egyénre szabott fejlesztés lehetőségét. 

 Emellett rekreációs tevékenységek szervezésével is foglalkozunk.

Szintén központi kérdés egy család életében, hogy hogyan tudnak minőségi időt eltölteni együtt. Erre is lehetőséget nyújtunk a gyermekek, szüleik, testvéreik és a tágabb család számára. A rekreáció szó, a szabadidő minőségi eltöltését jelenti.

Csoportos és egyéni programokkal és foglalkozásokkal színesítjük az Alapítvánnyal kapcsolatban álló családjaink mindennapjait.3. Miért az ABA?

 Az ABA/VB terápiás módszer gyermekközpontú; játékossága és energikussága rengeteg vidám élményt szerez mindenki számára. A mosolyok száma végtelen!

Az ABA/VB tudományos vizsgálatok által igazolt módon ma a leghatékonyabb, „legalaposabban kutatott, bőséges dokumentációval alátámasztott intervenciós módszer az autizmussal élő gyermekek fejlesztésének tekintetében” (McKinnon, K., Krempa, J., 2002., 7. o.).4. Kit/Kiket neveznétek mentorotoknak?

 Szulyovszky Éva, pszichológus, BCBA (Board Certified Behavior Analysts) irányítása mellett tanultunk és dolgoztunk vezető terapeutaként az Első Magyar-Amerikai ABA Terápiás Központban, együttműködésünk azóta is folyamatos. Jelenleg az angol Small Steps ABA Consultancy –vel is partneri kapcsolatban állunk, ahol Charlotte Slater (BCBA) és Hermann Alexandra pszichológus, konzultáns segíti munkánkat. 5. Milyen kapcsolatotok van a szülőkkel?

 Erről meséljenek ők :)