Szulyovszky Éva

pszichológus, BCBA

Szulyovszky Éva vagyok, pszichológus, BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Tanulmányaimat a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen kezdtem angol szakon, amikor egy ösztöndíj elnyerésével lehetőségem nyílt az Amerikai Egyesült Államokban folytatni a pályámat. A University of Georgia pszichológia szakos hallgatójaként ismerkedtem meg az autizmussal és az ABA terápiával. A terápia gyakorlati alkalmazása során a gyerekekkel és családokkal kialakult különleges és bensőséges kapcsolataim és az életükben kiváltott pozitív változások hatására elhatároztam, hogy ezt a tudományt választom szakterületemül. További ösztöndíjak megnyerésével, a City University of New York egyetemen szereztem pszichológusi diplomát. Ezután, részt vettem a New York-i McCarton School alapításában, amely az autizmussal élő gyermekek fejlesztésében az egyik legelismertebb intézmény az Egyesült Államokban. Az ottani munkám során többek között végeztem pszichológiai felméréseket, egyéni tantervek kidolgozását, terapeuták betanítását és szupervizolását, szakmai oktatást szülők és szakemberek számára, valamint részt vettem a terápia hatékonyságát vizsgáló tudományos kutatásokban. Eközben, megszereztem a BCBA – Board Certified Behavior Analyst diplomát, ami a világ minden részén elismert képesítés a Viselkedéselemzés és az ABA terápia szakterületén.

2009 tavaszán hazaköltöztem családommal Magyarországra és az első magyar ABA Terápiás központ megalapítása során ismerkedtem meg Krisztinával, Szilvivel, és Nórával, akikhez azóta is szoros szakmai kapcsolat fűz.

 
Charlotte Slater

Charlotte Slater

Msc, BCBA

Charlotte 2006- ban kezdte meg ABA terapeuta képzését, mialatt pszichológia és biológia szakon szerzett Bsc diplomát. A kezdetektől lenyűgözte őt, milyen óriási változást lehet elérni az autizmussal élő gyermekek és családjuk életében az ABA segítségével, így hamar letette a voksát az Alkalmazott Viselkedéselemzés mester szak elvégzése mellett. 2010- ben szerezte meg mester diplomáját a Swansea University Applied Behaviour Analysis szakán, majd 2012- ben letette a BCBA (Board Certified Behavior Analyst) vizsgát. Kutatásait és esettanulmányait számos konferencián prezentálta Angliában és más országokban. Az evidencia alapú gyakorlat témájában tréningeket tartott szülőknek és szakembereknek, iskolákban és bentlakásos intézményekben egyaránt.

Charlotte fő célja, hogy a többségi oktatásba való integráció, illetve az evidencia alapú információ és módszer mindenki számára elérhető legyen. Klinikai gyakorlata magában foglalja az autizmussal élő gyermekek nyelv elsajátításának segítését, illetve az önálló élethez szükséges képességek tanítását mind gyermek, mind felnőtt kliensek számára. Jelenleg szupervizorként segíti az angliai Small Steps ABA Consultants, és a magyar Kis Lépések Alapítvány munkáját, emellet konzultációkat tart mind otthoni, mind többségi és speciális oktatási környezetben.

 
Hermann Alexandra

Herman Alexandra

pszichológus, ABA konzultáns

Herman Alexandra vagyok, pszichológus. Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végeztem 2009- ben pszichológusként, egészség- és személyiségpszichológia szakirányon. 2015 szeptemberében megkezdtem posztgraduális tanulmányaimat a Bangor University Applied Behaviour Analysis mester szakán, hogy ezután letehessem a BCBA vizsgát.

Immáron 8 éve foglalkozom autizmussal élő gyermekekkel. Egyetemi tanulmányaim befejezése óta az ABA- VB terápiás módszerrel dolgozom. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az egyik első, ABA- VB programmal induló magyar családdal dolgozhattam együtt. Ezután az ABA- VB terápia több modelljével is megismerkedtem, mind terapeutaként, mind konzultánsként. 2014 januárja óta Angliában élek, azóta itt folytatom a családokkal való munkát. 2015 januárja óta Charlotte Slater, BCBA szupervíziója alatt ABA- VB konzultánsként dolgozom.

Célom, hogy tanulmányaim befejeztével, Magyarországra visszatérve még aktívabban segíthessek az ABA- VB terápia ismertebbé és elérhetőbbé tételében.

 

 

 

Együttműködő intézmények

- II. kerületi Egyesített Bölcsődék Intézménye, Budagyöngye Bölcsőde 1021 Bp. Hűvösvölgyi út 12./B.
- Integrált Játékpedagógiai Alapítvány, Belvárosi Játékóvoda